Nocturne 2022: Geluid en muziek als ritueel

Omschrijving

Nocturne is een jaarlijks minifestival bij avondgloren in het Klankenbos in Pelt. De rode draad voor dit jaar is muziek, geluid en rituelen. Hoe verbinden we ons met elkaar en de wereld om ons heen vanuit magische, sociale en culturele geluids- en performance praktijken? Het programma bestaat uit een diepgaande luistertocht naar de wereld in het midden van de natuur, geïnspireerd door de omgeving van het bos.

De zomer voor de deur, dat betekent: een nieuwe Nocturne in Het Klankenbos! Dit jaar kan onze meditatieve avondsessie als vanouds doorgaan, live ter plekke en zonder beperkingen.

Praktische info

Wanneer: zaterdag 4 juni 2022
Aanvang: 18.30 uur (ingang van Dommelhof)

De toegang is gratis, maar we willen je vragen je plek te reserveren:
RESERVEER HIER VOOR NOCTURNE

Programma

Erik Vallbo: de Zweedse experimentele designer geeft  een voorproefje van zijn nieuwe klankinstallatie ‘Time Flies’. Deze wordt momenteel ontwikkeld in opdracht van Musica, en krijgt later dit jaar een vaste plek in de zandbak van onze buren bij Scoutsrally (lees hier meer over de installatie ‘Time Flies’).

Hans Beckers: Kunstenaar Hans Beckers bouwt fabelachtige klankinstallaties, die hij in zijn performances combineert met muziekinstrumenten en natuurlijk materiaal. Natuur en technologie worden op dynamische wijze tegen elkaar uitgespeeld, waaruit ritmische patronen ontstaan.

Siet Raeymaekers & Roxane Métayer: ‘Gebogen Ogen’ is een samenwerking tussen danser Raeymaekers en violist Métayer. Samen brengen ze een schimmenspel met insecten, dat evengoed een paringsdans als een dodelijk gevecht kan zijn.

Louise Landes Levi, Timo van Luijk & Bart De Paepe: De legendarische dichter-performer Louise Landes Levi gaat een verbond aan met twee Belgische veteranen uit de experimentele hoek. Samen weven ze verschillende draadjes minutieus samen tot een surrealistische, organische en poëtische taal.

Bloedneus & de Snuitkever: Nom de plume van de Brusselse geluidskunstenaar Lukas De Clerck. Met een Aulos (een uniek blaasinstrument uit de oudheid) gaat hij tijdens de Nocturne een dialoog aan met één van onze installaties: de reusachtige basfluit ‘Oorsprong’.

Vincent Moon: De Franse filmmaker en geluidskunstenaar verblijdt ons met een unieke uitvoering van ‘Petites Planètes’, een creatie die balanceert tussen reportage en experiment. Met beelden die werden verzameld overheen alle continenten verkent Moon de poëzie in het hart van persoonlijke en collectieve rituelen.

In production

04.06.2022 18:30 Klankenbos - Provinciaal Domein Dommelhof Tickets & info