Youness Khoukhou

Biografie

Danser en choreograaf Youness Khoukhou studeerde aan P.A.R.T.S. en werkte onder meer met Anne Teresa de Keersmaeker, Claire Croizé en Pierre Droulers. Na zijn eerdere groepswerk Becoming, creëert hij nu zijn eerste solovoorstelling The Noon, waarmee hij zijn onderzoek verder zet naar de relatie van het lichaam met zijn directe omgeving. Dit project wordt ontwikkeld in samenwerking met o.a. Les Brigittines, Stuk Leuven en Charleroi Danses. 

Foto: Danny Willems

In residentie Noon

“Zelfs met de bewering ‘dit is een hand’ kan men zich vergissen. Zelfs bij berekeningen kan je fouten kan maken. Alleen in welbepaalde omstandigheden is vergissing uitgesloten.” Ludwig Wittgenstein 

Noon volgt geen logica. We zijn getuige van de mentale reis van de choreograaf, die de betekenis van beweging onderzoekt. Door twijfel gevoed wordt beweging herhaald en anders bekeken, door toevoeging van tekst, voorwerpen of door een andere belichting. Hoe lezen we deze veranderingen en welke rol speelt het eigen geheugen? Is het mogelijk om echt onbevangen te kijken? 

project details