La Zankà

Biografie

La Zankà brengt een vrolijk en polymorf team samen rond Zineb Benzekri, associate artist van het IN SITU-netwerk tot 2024, regisseur, auteur, knutselaar met geluid, woorden, lichamen en stoffen. Het gezelschap ontleedt, eigent zich toe, verstoort, hermonteert en componeert gesitueerde verhalen. Centraal in zijn praktijk staat de poëtica van de relatie: één-op-één-ervaringen bij het ochtendgloren, helpende handen, treuzelen op het trottoir, balletten van meningen…

La Zankà zet zichzelf in een verhaal met de mensen van de plaatsen waar het passeert. De fabels die ontstaan, bevinden zich op de grens tussen documentair, fictief verhaal en feestelijk ritueel.

In residentie CARE

40 Kleine ceremonies om de wereld, de mens en de fiets te repareren” is een voorstel op het kruispunt van zorg, conferentie en ceremonie.

Het ingezette universum dwaalt tussen de Toeareg-kosmogonie en de Japanse kiguchi, verontschuldigt zich voor het falen en het heimelijke leven, is geïnteresseerd in de holistische therapieën en de oorsprong van de humor.

Maar ook een heleboel andere dingen… en zelfs als we er vrij zeker van zijn dat we warm water niet hebben uitgevonden, stelt ons duo van een ander soort voor om een ​​acupunctuurhandeling uit te voeren met de simpele ambitie om bij te dragen aan het herstel van de mensheid.

CARE vindt plaats op plaatsen van zorg en stelt de generativiteit van kwetsbaarheid, het klimaat van zorg en de cruciale kwestie van kleine attenties in vraag.

Bovendien graaft deze reeks experimenten in de kwestie van het raamwerk in zijn politieke, ethische en filosofische dimensies.

We laten ons inspireren door erudiete mensen maar met onze woorden en soms zelfs zonder en/of in meerdere talen (zelfs in toki pona).

Dit project is winnaar van het programma “Schrijf voor de straat” en wordt ondersteund door het Europese netwerk In situ in het kader van het UNCOMMUNSPACE-programma.

project details