Jules Jordens

Biografie

Jules Jordens (16 maart 1993) komt uit Hasselt en is gebeten door taal. Jordens is op verschillende vlakken creatief bezig: hij zingt in de Nederlandstalige groep Pilkington United en artrockband El Yunque, schreef mee aan comedy-programma’s zoals Hoe zal ik het zeggen? en Wat Als? en sinds 2021 werkte hij samen met partner in crime Anne Vanoppen aan een eigen fictiereeks. Over een frituur. In 2018 bracht Jules zijn eerste dichtbundel Vinstermik uit in eigen beheer. Hij publiceert regelmatig kortverhalen en vertaalt sinds enkele jaren met bevlogenheid oude en nieuwe gedichten naar het canvas.

In residentie 175°

Lezing 175° Aflevering 1

De introductie van een hippe fastfoodketen in een Vlaams dorp legt de onderliggende problemen van een lokale frituur bloot. 175° is een ‘David-versus-Goliath’ dramedy waarin een familiebedrijf er alles aan doet om hun eigen ondergang te voorkomen, en hun levenswerk niet in vlammen te zien opgaan. Het wordt een tv-reeks die gaat over opgroeien in Limburg, over het verschil tussen een platte en een lange hamburger, over je ouders niet durven vertellen dat je op vrouwen valt, over in het diepe durven springen, en over het feit dat Don Giovanni op het dorpsplein toch ook een klein beetje Italië is.

Anne Vanoppen en Jules Jordens werken aan een scenario dat ze maar al te graag op het grote publiek willen loslaten. Ze staan te popelen om inkijk te geven in hun maakproces. Luister vanaf woensdag 17 maart naar het audioverhaal van de eerste aflevering. Met Gideon Hakker, Ikram Aoulad, Anne Vanoppen, Robbert Vervloet, Sari Veroustraete, Michai Geyzen, Lauranne Paulissen, Prince K. Appiah & Laetitia Vandueren

project details