Joery Erna

Biografie

Joery Erna is een maker uit België die zich toelegt op fotografie, film en beeldhouwkunst. Daarnaast is hijactief als docent en onderzoeker aan de Luca Hogeschool voor de Kunsten (België) en de Zuyd Hogeschool (Nederland).

Zijn werk richt zich op de elasticiteit van de fotografische handeling en hoe deze kan worden gebruikt als een vorm van dialoog. Hij vraagt zich af of fotografie niet alleen vastlegt maar ook bezweert. Daarnaast is hij geïnteresseerd in mannelijke identiteit, queerness en gender. Deze onderwerpen zijn gemakkelijk terug te vinden in zijn recente werk en hij richt zich op het bespreken van deze onderwerpen via zijn artistieke praktijk.

In residentie Elastic Encounter

Het werk dat Joery Erna zal maken tijdens zijn residentie bij C-TAKT draait om dialogen met verschillende makers om manieren in kaart te brengen om nieuwe vormen van de fotografische praktijk op te roepen. Hij zal werkdagen hebben met Max Janssen, Luca Tomaselli, Davidé Campanella, Jochem Eerdeckens, Karel Tuytschaever en Francesca Krol. De residentie wordt afgesloten met een geschreven essay en nieuw artistiek werk dat wordt gepubliceerd en getoond op 15 december tijdens het afsluitende symposium Agents Of Concern: Images and Empathy in PXL.

project details