Gwendoline Robin

Biografie

Na een opleiding in de beeldende kunst bouwt Gwendoline Robin al meer dan 20 jaar een werk dat, tussen installatie en uitvoering, haar lichaam in het spel en in gevaar brengt. Vuur en explosieven, maar ook glas en aarde, en momenteel water, zijn allemaal elementen waarmee ze geconfronteerd wordt in vluchtige acties die tijd en ruimte lijken te verdichten.

Sinds 2005 presenteert ze haar voorstellingen op internationale performance- en dansfestivals in Europa, Canada, Chili, Australië en Azië.

Meer info

Gwendoline Robin

In residentie Cloud Catcher

Dit project, voortgekomen uit een samenwerking met Simon Siegman, met wie Gwendoline Robin al vele jaren samenwerkt, houdt verband met het idee van het open landschap. Zij hebben zich laten inspireren door de spectaculaire landschappen, woestijnen en bergketens tijdens een eerdere prospectiereis naar Chili.

In deze dorre streken worden “wolkenvangnetten” geïnstalleerd om de druppels van de ochtendnevel op te vangen en zo de plantages te irrigeren. Deze netten vormen het uitgangspunt voor de creatie van hun nieuwe performatieve installatie en hebben hun samenwerking met wetenschappelijk onderzoek op gang gebracht.

project details