Ballet Dommage

Biografie

Ballet Dommage is een theatercollectief, opgericht in 2010 door de acteurs/theatermakers/vrienden Katrien Valckenaers en Maxim Storms. We volgden samen de masteropleiding drama aan het KASK Gent en studeerden daar af met de voorstelling ‘We All Need Some’ in 2012.

“Met Ballet Dommage creëren we verschillende soorten voorstellingen en projecten (zowel binnen als buiten de theaterzaal, zowel voor kinderen als voor volwassenen) die zich met het dagelijkse verzoenen en een moment van hoop of troost kunnen bieden. Ons werk is absurd, bevreemdend en tegelijk herkenbaar en sober. Ballet Dommage onderzoekt hoe experiment en toegankelijkheid samen kunnen gaan. We streven naar een eerlijke ontmoeting tussen acteur en toeschouwer. Graag vertellen we universele verhalen voor een breed publiek. Met Ballet Dommage hopen we de wereld te veranderen, vanuit een besef van onze kleinheid en nietigheid als mens. We kiezen in onze projecten voor een ode aan de naïviteit. De halsstarrige dromen van de mens in botsing met zijn eigen nietigheid is een thematiek die ons intrigeert. In het kader van deze thematiek creëerden we het bouwproject ‘Graag had ik iets gemaakt met een wolf en een kasteel dat dan uit elkaar zou moeten vallen in de hoop dat het iets mooi en oprecht zou kunnen verteld hebben’ ism Theater Aan Zee in 2011. Gedurende zeven dagen bouwden we een kerk op een braakliggend terrein in centrum Oostende. Een kerk als metafoor voor ons breekbaar geloof dat alles mogelijk is.”

Meer info

Ballet Dommage

In residentie MELVIUS!

RAMP!

Drie dagen lang dwaalt de legende van MELVIUS! door onze straten. Rampspoed beheerst de menigte! Een volgestapelde parade doolt rondom het marktplein, een bode scandeert de hoop en een tienkoppig koor bezingt genade in uw voortuin. Kommer en kwel – gratis en voor niets!

Met MELVIUS! speelt Ballet Dommage een catastrofaal spektakel in alle hoeken van ons dorp/onze stad. Geïnspireerd door het wagenspel tourt het theatergezelschap een maand lang rond, op weg van Leuven naar Genk. Net als in de stadsprojecten VOLK: Fragment 1 en 2 staat een bijzondere ontmoeting met buurtbewoners centraal.

Ballet Dommage is het avontuurlijke theatergezelschap van Katrien Valckenaers en Maxim Storms. Telkens onderzoeken zij hoe experiment en toegankelijkheid samen kunnen gaan in een vaak fysieke, beeldende theatertaal. MELVIUS! wordt een absurdistisch locatieproject waarin het publiek deel wordt van de belevenis.

27 september: optocht
28 september: theatrale interventies
29 september: voorstelling

Meer info op www.balletdommage.be

project details