Astrid De Haes & Mona Thijs

Biografie

Astrid De Haes begon met dansen toen ze zes was en heeft sindsdien grote interesse in beweging en het lichaam. Ze studeerde Autonome Vormgeving aan de School of Arts in Gent. Als masterproef voerde ze vooronderzoek voor haar voorstelling Untitled 1. Deze creatie met vier dansers en vijf muzikanten, en muziek van Abel Ghekiere, werd geselecteerd voor editie 2021 van Antwerps nieuwemakersfestival Love at first Sight. Astrid maakte in 2021 ook samen met en voor Pierre Bastin de danssolo After All, die te zien was in mobiel openluchttheater De Carrousel in Antwerpen.

Mona Thijs studeerde af als master Woordkunst en educatieve master Drama aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Er verschenen kortverhalen van haar in het literaire tijdschrift DW B en columns in De Standaard en Klasse. Onder de vleugels van theaterwerkplaats HETGEVOLG in Turnhout begeleidde ze samen met muzikant Elias Durnez een muziektheatertraject voor anderstalige nieuwkomers. Verder realiseerde ze Playlist van de pluk, een meertalige radioreeks waarin ze aan de slag ging met de muziek, verhalen en talen van seizoenarbeiders in de Haspengouwse fruitpluk. Momenteel werkt Mona aan haar debuutroman.

In residentie Blueberries leave bruises on the skin

In de drietalige (Nederlands, Engels, Frans) danstheatervoorstelling Blueberries leave bruises on the skin stellen drie spelers zichzelf de vraag: op welke manieren kunnen we onszelf vereeuwigen? En vanwaar komt de drang dat te doen?

In een oneindig ogende, witte ruimte zoeken ze naar manieren om herinnerd te worden, van heroïsch tot klein, van kitsch tot pijnlijk eerlijk. Stilaan rijzen de vragen: waarom is die vereeuwiging zo belangrijk? Is leven an sich niet genoeg? En kan je jezelf wel vereeuwigen als je niet eens weet wie je nu bent?

Blueberries leave bruises on the skin is een bonte verzameling aan pogingen jezelf te vinden en te overstijgen, een viering van menselijke overmoed, een ode aan het leven, een feest waar niemand als eerste wil vertrekken, een steeds wankeler samenspel van drie figuren die opzoek zijn naar zichzelf.

 

project details