Anne Thuot

Biografie

Het beginpunt van Anne Thuot is het lichaam, het eigen lichaam. Ze zegt dat het een geheel is, zonder hiaten of afdelingen. Anne Thuot is op zoek naar een meer intense en directe ervaring, waarbij ze zichzelf confronteert met gebieden waar haar huid witte, blauwe ogen is en haar vrouwelijke geslacht niet allemaal samen een gemeenschappelijk, a priori profiel vormt. Ze wil storen: om te zijn waar ze niet hoort te zijn, waar zogenaamd geen ruimte voor haar is. Anne Thuot werkt al vele jaren in Brussel als performer en theaterregisseur. Ze werkte samen met zowel Franse als Vlaams sprekende bedrijven, waaronder de collectieven Dito’Dito, Transquinquennal, of de choreografen Hans Van den Broeck en Jérôme Bel.

Meer info

Anne Thuot

Foto: Sara Sampelayo

In residentie YOU WILL BE MISSED

YOU WILL BE MISSED gaat op zoek naar de plek die tegenwoordig in ons interieur wordt bewoond door “Afrikaanse objecten”. Participatief en multidisciplinair (video, performance en schrijven), het uitgangspunt van dit project bestaat uit interviews met inwoners van verschillende Europese steden, die “Afrikaanse objecten” bezitten en, via hen, emotionele banden onderhouden met het Afrikaanse continent. Gefabriceerd in Afrika, geïmporteerd, geplunderd of doorgegeven van de ene generatie naar de andere, deze objecten hebben de hele weg afgelegd naar Europa toe en neem een reeks van meerdere, tegenstrijdige verhalen in zich die de twee continenten met elkaar verbinden. Hun reis, van land tot land, van stad tot stad, of van de schoorsteenmantel tot de kast,vertel het verhaal van

een enkelvoudige relatie en van een emotionele, historische en politieke herinnering. Ze onthullen verschillende facetten van onze respectievelijke geschiedenis. YOU WILL BE MISSED wordt vervolgens met het publiek gedeeld via een video-installatie die animaties van de verschillende Afro-Europese objecten en verhalen verzameld in elke stad samenbrengt en animeert. Een kruising van echte verhalen en fictie, van interviews en performance-interventies, deze installatie combineert oprechte woorden met gefilmde beelden van Lydia Richardson, een excentriek personage dat de zogenaamde volledigheid en privileges van de Europese identiteit belichaamt.

project details