Alec De Bruyn

Biografie

Alec De Bruyn is een muzikant, componist en geluidsontwerper uit Antwerpen. Hij spreidt zijn verschillende interesses over meerdere projecten, en werkt daarbij in bands als muzikant en performer, als een componist voor theater, en als geluidsontwerper bij film en audiovisuele projecten. Meestal overlappen deze aparte functies. Hij bracht meerdere albums uit met Undskyld, maakte in 2020 een eerste productie met Young Brides, en preproduceert de eerste tracks van nieuw project The Payola Kid. Hij werkt vaak met theatergroepen Zonzo Compagnie, ROESTgroep, kunstZ en Rataplan, en met de filmmakers Adams Mensah, Tom Viaene en Mario Leko.

In residentie Young Brides

Young Brides beweegt zich tussen jazz, soundscape en rock in een narratieve video-installatie met veranderlijke scenografie.

De muziek werd gecomponeerd door Alec De Bruyn voor een theaterstuk en live gebracht achter een gaas met projecties. De ervaring als verborgen speler zorgde voor een nieuw onderzoek: wat is er zo intrigerend aan een verborgen muzikant? Wat zijn tegelijkertijd de tekortkomingen van visuals bij een concert? Kunnen we theatrale technieken, zoals scenografische wisselingen, inzetten voor een actievere ervaring? Het geheel wordt nu herwerkt met muzikanten Menno Buggenhout, Loesje Maieu en Reindert Swaegers, met veranderende scenografische elementen van Amber De Saeger en projecties van videowerk door Mario Leko in samenwerking met visuele kunstenaars Imge en Sine Özbilge. Als groep van diverse makers in uiteenlopende disciplines werken we toe naar een dynamisch geheel, waar alle deelaspecten op elkaar inwerken.

project details