Showcase Emerging Sound 2021

Description

Maak kennis met de volgende generatie Belgische geluidskunstenaars. Dominik ‘t Jolle, Anne van de Star, Charlie Usher, aRzu Saglam

Programma

Dominik ‘t Jolle – Behind the Tune

Anne van de Star – Bling rrring

Charlie Usher – Mixed Feelings

aRzu Saglam – Further 5th phase of de-knowing

Over de showcase

STUK, Q-O2 en Musica presenteren een staalkaart van nieuwe geluidskunst in België. Vier beloftevolle geluidskunstenaars werden geselecteerd voor de Showcase Emerging Sound 2021 in STUK. De showcase toont de diversiteit van het Belgische geluidslandschap en geeft de volgende generatie van geluidskunstenaars een duwtje in de rug. Gezien de omstandigheden zal de showcase dit jaar vooral een expo zijn. De expo loopt van woensdag 12 t.e.m. zondag 16 mei en bevat vier installaties.

Op het binnenplein van STUK wandel je langs Bling rrring van Anne van de Star, een meditatief werk waarin een klinkende dialoog ontstaat tussen twee roterende stalen ringen. Dominique ‘t Jolle toont in de Labozaal dan weer haar gloednieuwe installatie Behind the Tune gebaseerd op haar eigen ervaring met tinnitus. Door zich in en langs het werk te bewegen, waant de luisteraar zich in het hoofd van iemand met oorsuizingen. Vervolgens daalt het parcours af via de trappen tot aan de Ateliers, waar Charlie Usher zijn installatie Mixed Feelings presenteert: een muzikaal archief dat culturele samples, field recordings, instrumenten en timer-schakelaars laat klinken uit half-uitgepakte luidsprekers en vintage Leslie-speakers. Ten slotte vind je helemaal bovenaan in de Studio het werk Further 5th phase of de-knowing van aRzu Saglam waarbij ze inspiratie haalt uit vulkanologie en mariene biologie voor een collage van sound, spoken word, materiaal en animatie.

COMBINEER MET DE GRATIS AUDIO WALK VAN VELMA SPELL

 

Dominik ‘t Jolle maakte haar installatie Behind the Tune tijdens een residentie in STUK.