Murmur

Grensgeval

Description

murmur: fluisteren, murmelen, brommen, morren, kabbelen, klateren, ruisen

‘Murmur’ is een voorstelling van het circusgezelschap Grensgeval en aifoon, die eerder ook al samen ‘Plock’ maakten. In ‘Murmur’ onderzoeken een (lucht)acrobaat en een componist samen de grenzen tussen mens, natuur en technologie.

Camiel zwiept, smijt en slingert met speakers waaruit natuurgeluiden klinken. Hij bedekt ze, dempt ze, deelt ze uit. Zo maakt hij live een acrobatische, bewegende geluidscompositie. Hij plakt speakers op zijn lijf, gaat de lucht in. Is hij een helikopter? Een zwerm spreeuwen? Een cocon? Of toch gewoon een zoekende mens? Hij hijst een krakende speaker op zijn rug, sleept als een slak over de grond.

Plots beginnen de rugzakken van de kijkers te zoemen en wordt alles en iedereen deel van een wervelwind van geluid. Ben je een mens in een groep? Een dier in een zwerm? Of een instrument in een compositie? Of ben je het allemaal tegelijk?

‘Murmur’ is circus-geluidstheater dat alle zintuigen prikkelt. Met ruisende rugzakken, een landschap van speakers en een acrobatische componist. Een voorstelling voor iedereen die wel eens meer dan alleen mens wil zijn.

In production

02.02.2019 15:00 C-mine Cultuurcentrum Genk Koop tickets