Broken Shapes

Rimah Jabr

Description

“His Burial was a mess though; all these ceremonies just kill me. My mother is in a big room, tens of beds and mattresses. Sad faces, open mouths, eyes staring at the sealing and their fuzzy hair grows from their heads like a tree, big knots of hair filling the room. Who are these women?”

In Broken Shapes ontdekt een jonge vrouw die decennialang in een stad woont, op de dag van de begrafenis van haar vader, zijn bouwkundige tekeningen. Overmand door verdriet raakt ze geobsedeerd door deze tekeningen. Ze valt langzaam in de droomwerelden en denkbeeldige plaatsen die haar vader heeft gecreëerd.

Broken Shapes is een theaterstuk dat hoofdzakelijk een samensmelting is tussen een monoloog van één actrice en een visueel werk dat deze monoloog beantwoordt, aanvult en soms scheurt. Het is een hybride theatrale ervaring die zal worden opgebouwd uit visuele installaties, video’s en live-optredens. Het onderzoekt de ruimte en hoezeer onze omgeving ons creatief denken beïnvloedt en hoe deze relatie kan worden geërfd. Hoe beïnvloedt de omgeving waarin onze voorouders leefden, in de buurt van een wijd open veld, in een gevangenis, bij de oceaan, onze acties en manifesteert ze zich in onze dromen?

Broken Shapes is een samenwerking tussen twee kunstenaars in residentie in Moussem; Remah Jabr, een theatermaker gevestigd in Toronto en Dareen Abbas, een beeldend kunstenaar gevestigd in Brussel. De twee kunstenaars begonnen met een brede lens die onderzoek deed naar de onbedoelde relatie tussen fysieke ruimte en de invloed ervan op onze geest.