Maxim Storms & Lobke Leirens

Biografie

Lobke Leirens en Maxim Storms leerden elkaar kennen op het KASK in Gent. Ze streven naar een eigenzinnig unieke theatertaal die toegankelijk blijft voor een breed publiek. Op TAZ#2014 lieten ze zich al opmerken met de labyrintvoorstelling KROCHT, gebaseerd op het Inferno van Dante Alighieri.

In 2017 volgde Another One, waarin ze aan de hand van masochistische rituelen op zoek gingen naar een manier om zichzelf en de ander te overstijgen. Another One werd geselecteerd door Circuit X en tourde in binnen- en buitenland. Na hun selectie door Big In Belgium 2018 werden ze ook in Schotland bekroond met de prestigieuze Total Theatre Award. Hun meest recente voorstelling Happy Hour scoorde opnieuw hoge ogen. Via symfonische kreten en disproportionele volksdansen kneedden ze zichzelf tot twee uit de kom geslagen figuren.

Foto: Fred Debrock

In residentie FOLKS&FOOLS

In Folks&Fools bespelen Maxim Storms en Lobke Leirens de mythe van de zondebok. Ze transfor­meren zich in twee onbezonnen figuren, uitver­koren door hun stam om een noodlot­tige queeste te vervullen.

Dapper falend volgen de schelmen elkaar langs wreedaar­dige versper­ringen in een buiten­aards universum. Folks&Fools wordt een raadsel­achtig brouwsel vol legenda­ri­sche kreten, kosmische schobbe­jakken en primaire vernieu­wers in verval.

details project