Grensgeval

Biografie

Grensgeval maakt voorstellingen met en/of voor kinderen en jongeren. Het gezelschap neemt de kinderfantasie en de kinderintuïtie als uitgangspunt  om volwassen thema’s te onderzoeken. In de producties plaats Grensgeval die thema’s in een nieuwe, bewust naïeve, logica, gemixt met een dosis anarchie en punk.

Haar producties zijn sensorisch: theater dat niet enkel visueel prikkelt, maar dat ook doet met geuren, geluiden, tast of smaken en daarmee een eigen verbeeldingswereld schept.

Grensgeval gelooft in de meerwaarde van een kruisbestuiving tussen verschillende disciplines en wil steeds op die grens opereren. Het gezelschap gaat daarom steeds de confrontatie aan met een andere (kunst)discipline, waarbij de makers met verschillende artistieke achtergronden elkaar verrassen, inspireren en ontregelen, om zo te komen tot een performancetaal die een frisse nieuwe verbeelding en logica creëert en net anders is dan die van de verschillende disciplines afzonderlijk.

Meer info

Grensgeval

Foto: Circuscentrum

In residentie Murmur

murmur: fluisteren, murmelen, brommen, morren, kabbelen, klateren, ruisen

‘Murmur’ is een voorstelling van het circusgezelschap Grensgeval en aifoon, die eerder ook al samen ‘Plock’ maakten. In ‘Murmur’ onderzoeken een (lucht)acrobaat en een componist samen de grenzen tussen mens, natuur en technologie.

Camiel zwiept, smijt en slingert met speakers waaruit natuurgeluiden klinken. Hij bedekt ze, dempt ze, deelt ze uit. Zo maakt hij live een acrobatische, bewegende geluidscompositie. Hij plakt speakers op zijn lijf, gaat de lucht in. Is hij een helikopter? Een zwerm spreeuwen? Een cocon? Of toch gewoon een zoekende mens? Hij hijst een krakende speaker op zijn rug, sleept als een slak over de grond.

Plots beginnen de rugzakken van de kijkers te zoemen en wordt alles en iedereen deel van een wervelwind van geluid. Ben je een mens in een groep? Een dier in een zwerm? Of een instrument in een compositie? Of ben je het allemaal tegelijk?

‘Murmur’ is circus-geluidstheater dat alle zintuigen prikkelt. Met ruisende rugzakken, een landschap van speakers en een acrobatische componist. Een voorstelling voor iedereen die wel eens meer dan alleen mens wil zijn.

details project