Yentl De Werdt

Biografie

Yentl van Werdt studeerde af aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen en in 2006 van de hedendaagse dansschool P.A.R.T.S. onder leiding van Anne Teresa De Keersmaeker. Ze danste voor Anurekha Ghosh & Co in het Verenigd Koninkrijk, Rosa Mei/Co 13 in België/China, SiWic-Ensemble Zurich, Randi De Vlieghe (fABULEUS), Bassim Altayeb in Antwerpen, Birdwatching 4×4 door Benjamin Vandewalle en Akram Khan voor de openingsceremonie van de de Olympische Spelen in Londen. Ze choreografeerde: ‘En waar gaan we heen? We zullen ‘samen met de Ionah Trio Europalia India’ set Dagbreek ‘met Judith Clijsters’ Svarta Rosor’ met operazangeres Miek

Antwerp festival’ Kids’ met slechthorende jongeren uit België en Touring momenteel Teen Taal ‘met tablaplayer Sattar Khan (Sidi Larbi / Babel). Op dit moment maakt ze de prestaties met jongeren georganiseerd en ondersteund door Platform K Battery en haar eigen ngo AYU vzw. Onder andere dingen, Sli Kids Ki, met kinderen uit de sloppenwijken in India. Haar kortfilm Wat als ..? Bijzondere won de Eye / Wereld Outlook Prize uit idill en een speciale award op MEET Film Festival. Ze geeft dansworkshops voor Rosas Dancing Kids to Veerman, MUS-E, Danspunt CANON Cultuurcel, Mooss, Platform K, Lasso en internationaal op de Summer Intensive in Georgië, Terence Lewis Academy Twins Dance Art Studio, Danceworkx, India Brooklyn Delhi Dance Academy & Play practice Residency in Bangalore.

Meer info

vzw AYU

Foto: C-mine cultuurcentrum

In residentie Mr. Singh

De Sikhs onderscheiden zich door hun imposante tulbanden, lange baarden en gekleurde gewaden. Vooral de stad Sint-Truiden is bekend om zijn grote gemeenschap. Met respect voor hun eigenheid gaat choreografe Yentl de Werdt op zoek naar de traditionele opvattingen over hun rol in de samenleving. Mister Singh beweegt tussen traditie en toekomst, een zoektocht naar menselijkheid en eigenheid. De spelers, jonge en oude mannen van de Sikh gemeenschap, tonen een originele voorstelling vanuit perspectieven van gender en generatie.

details project

In residentie OEMM أم

OEMM betekent moeder in het Arabisch en is een dansproject met Genkse vrouwen. Samen met choreograaf Yentl de Werdt, onder begeleiding van Intro vzw en Stad Genk stappen ze in een creatief proces met als eindresultaat een dansvoorstelling in mei 2019 in C-mine Genk.

details project