Joris Perdieus

Biografie

Joris Perdieus (Genk, 1981) is multidisciplinair kunstenaar. Hij studeerde aan Sint-Lukas Brussel, waar hij een Master in de schilderkunst en een Master in Transmedia behaalde. Joris bevraagt ruimtelijkheid en de manier waarop mensen via allerlei strategieën met ruimte in dialoog treden. Zijn werken zijn vaak tijdelijke ruimtelijke installaties, ingrepen op binnenruimtes vanuit een doorgedreven analyse ervan. Hij onderzoekt  raakpunten tussen installatiekunst en theater en scenografie. Gaandeweg ontdekte hij de performatieve aspecten in zijn manier van werken, die vormen steeds vaker het centrale onderwerp van zijn werken die in toenemende mate discipline-overschrijdend worden. Joris woont en werkt in Brussel.

Meer info

Joris Perdieus

Foto: Evelien Cammaert

In residentie Grammatica

Performance-artieste Evelien Cammaert en beeldend kunstenaar Joris Perdieus maken samen een intrigerende en verstilde performance, die het publiek onderdeel maakt van de installatie.

In een intrigerende, verstilde installatie ontleden ze het creatieproces van een kunstwerk. Op een leeg canvas draperen ze een compositie van verschillende gekleurde doeken. Door een liveprojectie ontstaat een compositie van licht, kleur, tijd en ruimte. Grammatica is een laboratorium voor de relatie tussen kunstwerk, kunstenaar en publiek.

details project