Evelien Cammaert

Evelien Cammaert

Biografie

Evelien Cammaert (Brussel, 1986) is performance en installatiekunstenaar. Ze studeerde Perfomance aan de Toneelacademie te Maastricht en behaalde eveneens een diploma Fotografie aan NARAFI in Brussel. Momenteel maakt ze deel uit van het Master in Theatre: Scenographer And Director programma aan de Toneelacademie in Maastricht. Evelien Woont en werkt in Brussel.

Met een achtergrond in beide disciplines gaat ze op zoek naar een hybride taal in performances en scenografische constellaties over disciplinaire grenzen heen.

Een terugkerend thema in haar werk is een focus op de manier waarop wij tijd waarnemen. Door het tempo in haar performances heel erg te verlagen, het zelfs bijna stil te leggen, wil Evelien zichzelf en de toeschouwer uit de dagelijkse versnelling trekken om een collectieve concentratie te creëren waarin ruimte ontstaat voor een nieuwe tijdsordening. Ze zoekt interacties op tussen verleden en heden, herinnering en momentbeleving of maakt ruimtelijke interventies die inspelen op tegenstellingen als groot en klein, dichtbij en veraf.

“Mijn werk lijkt te bestaan uit pogingen om de tijd onder controle te krijgen. Ik wil tijd kunnen buigen. Mijn werken zijn tijdsmachines, want ik vind het belangrijk situaties te creeëren waarin we kijken naar de manier waarop de wereld op ons inwerkt, en door ons heen beweegt, en hoe dat ons tot mensen maakt.”

Meer info

Evelien Cammaert

Foto: Evelien Cammaert