Benjamin Vandewalle

Biografie

Benjamin Vandewalle doorliep de Koninklijke Balletschool van Antwerpen en studeerde in 2006 af aan P.A.R.T.S. Sinds zijn vroege werk is ‘perceptie’ het centrale thema. Hij creëert beweging – niet enkel in het lichaam van de danser, maar ook in dat van de toeschouwer. Met zijn werk wil hij nieuwe ervaringen en perspectieven delen met een breed publiek.

Meer info

Caravan productie – Benjamin Van de Walle

Foto: Bart Grietens

In residentie Walking the Line

Voor zijn project Walking the Line trekt choreograaf Benjamin Vandewalle de stad in. Hij leidt een groep toeschouwers in een reeks doelbewuste acties: sommige acties zijn banaal, andere onconventioneel. De deelnemers transformeren van individuen tot één collectief lichaam.

Walking the Line is een wandelchoreografie die de publieke ruimte hervormt en laat herinterpreteren. Het is een aaneenschakeling van tableaux vivants die het publiek toelaat om het potentieel van de publieke ruimte te herontdekken. Door een andere fyieke positie in te nemen, deel uit te maken van een groep en vanuit nieuwe perspectieven te kijken, wil Vandewalle een verschuiving veroorzaken in de manier waarop we onze dagelijkse omgeving waarnemen.

Walking the Line is een mix tussen performance, choreografie en installatie met een sterke visuele impact. De voorstelling draait rond beweging, en haar verrassende fysieke, psychologische, sociale en ruimtelijke consequenties.

details project

In residentie Studio Cité (werktitel)

“The public space is where conflicting points of view are confronted without any possibility of a final reconciliation”. (Chantal Mouffe, Agonistics)

Onder de titel van Studio Cité (werktitel) wil Benjamin Vandewalle een reeks installaties, performances en interventies combineren op één plaats, plein of locatie. Gedurende een week transformeert Benjamin deze stedelijke locatie in een artistieke kermis, een speeltuin voor de menselijke blik.

Vandewalle vertrekt vanuit het idee dat de manier waarop we de wereld waarnemen, bepaalt hoe we over die wereld denken en dus in die wereld handelen. Door de manier waarop we waarnemen te veranderen, kunnen we onze gedachten en daden in en over de wereld waarin we leven uitdagen.

details project