88888

Biografie

88888 bestaat uit het duo Karel Burssens en Jeroen Verrecht. Ze delen beide een fascinatie voor ruimtelijke condities en zetten dit om in een praktijk van installatiekunst, scenografie en architectuur. Ze werken verschillende internationale projecten in verschillende omgevingen, gaande van musea, mode en hedendaagse dans tot architectuur. Hun expertise groeide steeds meer naar mekaar toe, zowel conceptueel als op productieniveau. Het ruimtelijke en het contextuele spelen een cruciale, bepalende rol. Hun artistieke onderzoek bestaat uit het meten van de relevante vorm, typologie, lichamelijkheid en materialiteit. Maar ook met de leegte, de afwezigheid en de interventie binnen deze context. Deze relevantie is opnieuw en onvoorwaardelijk gedefinieerd voor ieder project. De bijdrage wordt continu in vraag gesteld tijdens de ontwikkeling.

Meer info

88888

In residentie REPETITION

REPETITION ontvouwt zich in twee delen, als een duurzame installatie en als een performance. De installatie verkent de eenvoudigste vorm, een lijn. Deze is omgezet in een sculptuur gestuurd door een complex aandrijfmechanisme. Performer Tarek Halaby zal de bewegende sculptuur ontmoeten en confronteren, in een poging om de relatie tussen mens en machine te herconfigureren.

De aanvankelijke staat van vervreemding bereikt een poëtisch gebied, een gelaagd landschap om in te dromen. Zowel installatie als performance onthullen onze hedendaagse positie als entiteiten die gedwongen zijn zich aan te passen aan een steeds veranderende wereld, zowel op technologisch als sociaal-politiek niveau. Hoe gaan we om met deze situaties? Hoe vinden we voortdurend een nieuwe balans in onze eigen omgeving en hoe gaan we hier op grotere schaal mee om?

details project